Sukuseuran uusi puheenjohtaja

6.2.2022

Johtokunta järjestäytyi 5.2.2022. 

Esimieheksi Pentti Paavolainen. 


Paavolaisten sukuseura ry:n vuodelle 2020 suunniteltu sukukokous päästiin pitämään vasta viime lokakuun lopulla.  Siellä päättyi myös Pekka Johanneksenpoika Paavolaisen lähes kaksi vuosikymmentä kestänyt kausi (2004-2021) puheenjohtajana.  Hänet nimettiin yhdeksi seuran kolmesta kunniajäsenestäksi, Raija Valosen ja Ritva Paavolaisen rinnalle. 

Sääntöjen mukaan valitsee suvun esimiehen, nykykielellä puheenjohtajan, johtokunta keskuudestaan. Sihteeri Joonas Paavolaisen kutsusta johtokunnan järjestäytymiskokous pidettiin 5.2.2022 teams-kokouksena. Uudet ja vanhat jäsenet esittäytyivät toisilleen.  Puheenjohtajan tehtävästä keskusteltiin ja kuultiin useiden jäsenten halukkuudesta ja valmiudesta.  Pentti Jaakonpoika Paavolainen (s. 1953) vetosi jo noin 30 vuotta jatkuneeseen palvelukseensa lehden päätoimittajana, muihin tehtäviinsä vuosien varrelta sekä haluunsa ikään ja terveyteen vedoten luopua tehtävistä. Kun yksimielisyys vallitsi siitä, että Pentin ei tarvitse viipyä paikalla kauaa, vain 1-2 kaksivuotiskautta, hän antoi suostumuksensa.    

Pentti ja Topi Maijanpoika Niva jouluisessa Espan puistossa. Kuva: Leena Paavolainen.

Samalla vahvistettiin, että taloudenhoitajana jatkaa Helena Einontytär Paavolainen ja sihteerinä Joonas Ilponpoika Paavolainen. Varapuheenjohtajasta päätettäisiin seuraavassa hallituksen kokouksessa, kun nykyistä Matti Reinonpoikaa on kuultu. 

Muina asioina hyväksyttiin vuoden 2021 tilit ja keskusteltiin tutuista peruskysymyksistä, kuten maksavien jäsenten lukumääristä, ja yhdistysavaimessa olevan jäsenrekisterin suhteesta historialliseen sukurekisteriin ja sen tarvitsemiin täydennyskorjauksiin. Päätettiin myös aktivoitua fb-ryhmän käytössä ja ideoida tapoja, joilla Paavolaiset-ryhmän henkilöt voivat hakea Sukuseuran ja sitä kautta mahdollisesti Karjalan Liiton aktiivijäseniksi.  

Sukukokouksen, päätöksen mukaisesti valmistellaan sääntömuutos, jonka avulla jatkossa voidaan tarvittaessa pitää viralliset yleiskokouksetkin tarvittaessa etänä. 

Seuraavan sukukokouksen ajankohdaksi päätettiin kesä 2023. Se pidettäisiin olosuhteiden niin salliessa Karjalan kannaksella.  

Pentti pitämässä sukutaulu-sulkeisia lokakuun kokouksessa 2021. Kuva: Tuula Nieminen.